Pressemeddelelser
N

Vi hjælper døgnet rundt

Du kan ringe til Bedemand Inga Jørgensen når som helst.

N

Kører i Danmark og udlandet

Vores bedemandsservice dækker hele landet samt udlandet.

N

Professionelle begravelser siden 1980

Vi har mange års erfaring som bedemandsforretning.

Bedemand udvider​

Bedemandsforretningen Inga Jørgensen i Aabenraa etablerer nu tæt samarbejde med en af landets største begravelsesforretninger, BedreBegravelse.dk.

Aftalen med den internetbaserede begravelsesforretning betyder, at det er Inga Jørgensens forretning, der skal servicere BedreBegravelse i hele Sønderjylland og i området fra Lystrup nord for Århus og ned langs den jyske østkyst til Kolding.

Aftalen ventes at give en væsentlig forøgelse af det antal begravelser og bisættelser som Aabenraa bedemanden gennemfører årligt. I dag er antallet lidt over 100. BedreBegravelse har de seneste to år på landsplan haft flere end 3.500 ordninger???, og antallet stiger dag for dag.

Samarbejdet med BedreBegravelse kommer i forlængelse af, at Inga Jørgensens bedemandsforretning er flyttet fra Løgumklostervej til Næstmark 30 i Aabenraa.

Flytningen af den otte år gamle forretning har den fordel, at familievirksomheden, der også inkluderer Inga Jørgensens mand Jan Fohlmann og sønnen Steffen Fohlmann, samler alle aktiviteter et sted. Udover begravelsesforretningen er der tale om en handelsvirksomhed med bl.a. import af urner fra en af Europas største urneproducenter, import af kister og udlejning af rustvogne. Kunderne er bedemandsforretninger over hele landet.

Udover kontorfaciliteter på adressen Næstmark 30, råder bedemandsforretningen og handelsvirksomheden også over betydelige lagerfaciliteter.

– Vi har store forventninger til samarbejdet med BedreBegravelse. De har, som vi, åbne og konkurrencedygtige priser, og lægger vægt på at give kunderne en god service. For os er det vigtigt, at vi lever op til de efterladtes ønske om at sikre den afdøde en værdig højtidelighed. At det så samtidig kan ske til en fornuftig pris, oplever de efterladte som noget positivt i en ellers vanskelig tid, siger bedemand Jan Fohlmann, der står for den daglige drift af bedemandsforretningen.

Bedemandsforretningen omfatter også salg af gravsten og tegning af abonnementer for den landsdækkende forsikringsordning

begravelseskassen.dk

Sønderjyder bag nyt begravelseskædekoncept​

Fredag den 13. september 2013, 09:32

sønderborg/aabenraa: Det var et fælles ønske om at hæve standarden i landets begravelsesforretninger, der fik bedemændene Jan Fohlmann, Aabenraa og Jens-Jørn Thomsen, Sønderborg, til sammen med Per Holm, BedreBegravelse.dk at udvikle franchise-konceptet DanskeBegravelser.dk.

Det vil danne baggrund for åbningen af 35 bedemandsforretninger i landets største byer, og kravet for at blive en del af konceptet er et eksamensbevis fra den nye certificerede og offentligt anerkendte bedemandsuddannelse.

»Vi har store forventninger til konceptet og uddannelsen. For os er det vigtigt, at vi lever op til de efterladtes ønske om at sikre den afdøde en værdig højtidelighed. Vi sætter kvalitet og etik højt. At vi så samtidig er i stand til at gøre arbejdet til en fornuftig pris, oplever de efterladte som noget positivt i en ellers vanskelig tid,« siger Jan Fohlmann.

Seks ugers uddannelse

Der er tale om en kæde af forretninger, hvor der bliver taget hånd om alle praktiske detaljer – lige fra et komplet it-system til markedsføring, indkøb og evt. leje af rustvogn. Forretningsmodellen gør det enkelt at blive bedemand. En franchisetager betaler under 30.000 kr. i indskud og bliver derved medejer af DanskeBegravelser.dk.

Det er et krav til franchisetagerne, at de har bestået eksamen ved den certificerede bedemandsuddannelse BlivBedemand.nu. Uddannelsen er den hidtil mest omfattende og branchespecifikke, som er set på markedet. Bedemandsuddannelsen er på seks uger med en ligelig fordeling af teori og praktik.

Udover obligatoriske fag i virksomhedsdrift bliver deltagerne undervist i bl.a. krisehåndtering, psykologi og sorgens faser, kundeforståelse, arbejdsmiljø, rigtige løftestillinger, etik, lovgivning, samarbejde, kirkegårdskultur og salmesang.

Det faglige niveau sikres ved brug af gæsteundervisere som præster, bedemænd og psykologer.

pcb

Stor interesse for at komme med i ny bedemandskæde

​DanskeBegravelser.dk åbner første konceptforretning i Hedensted. Forhandler i øjeblikket om etablering af yderligere otte forretninger.

​En ny landsdækkende kæde af bedemandsforretninger er en realitet. Det blev Hedensted-bedemændene Kirsten Cato og Elo Andersen, der som de første, kunne åbne en forretning tilsluttet kæden DanskeBegravelser.dk. Målet er, at DanskeBegravelser.dk inden for de kommende to år skal etablere forretninger i 35 byer rundt om i landet. Aktuelt forhandler franchisekæden med otte yderligere franchise tagere.

Centralt placeret i det nye franchisekoncept er landets mest omfattende branchespecifikke bedemandsuddannelse – BlivBedemand.nu – tilrettelagt i tæt samarbejde med UdviklingsCenter Syd i Haderslev. I december dimitterede det første hold på 14 elever. Søgningen til holdet, der starter i slutningen af februar er så stor, at der kun er få pladser ledig, inden man begynder at skrive deltagerne på venteliste.

​Bag DanskeBegravelser.dk står en af landets største online begravelsesforretninger Bedre Begravelse.dk med bedemand Per Holm i spidsen, og de to sønderjyske bedemænd Jan Fohlmann fra Inga Jørgensens Begravelsesforretning i Aabenraa samt stenhugger og bedemand Jens Thomsen i Sønderborg.

For at blive en del af DanskeBegravelser.dk er det et krav, at man har gennemgået og bestået den seks uger lange certificerede bedemandsuddannelse, som bl.a. indeholder akademimerkonom-uddannelsens modul ”Iværksætteri i praksis”.

​-Moderne bedemænd skal ikke blot have en bedemandsfaglig uddannelse. De skal også have forstand på at drive og udvikle en forretning. Det er med til at give kunderne sikkerhed for, at de får den optimale service og kvalitet til en konkurrencedygtig pris, uanset hvor i landet de henvender sig til en af vores samarbejdspartnere, siger bedemand Per Holm.

​Kirsten Cato og Elo Andersen, der begge dimitterede i december, skal med udgangspunkt fra lokaler på Horsensvej i Hedensted drive forretningen, som har Horsens, Hedensted og Juelsminde som sit primære område. Siden starten har de nye bedemænd haft ansvaret for seks begravelser.